top of page

Van IT naar High Tea

In Nederland was ik altijd een bezige bijtje. Lekker werken, veel sociale contacten, regelmatig uitjes, sporten, hobby’s etc etc. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag hoe vul jij je dagen in China..... Verveel je je dan niet….


Om 6:00 gaat de wekker en sta ik samen met Tom op om de dag te beginnen met een ontbijtje. We eten bakje melk met ontbijtgranen, een kop koffie van vers gemalen bonen en een glaasje water. In het weekend bakt Tom een uitsmijter en heb ik heerlijk brood krokant gemaakt in de airfryer. Een glas verse jus d'orange mag niet ontbreken.

 

 

Tom vertrekt om 7:00 naar zijn werk. Om 9:00 is het tijd om de te dansen met de “Sisters” want zo noemen vrouwen hier elkaar. Een uur dansen met elkaar op Chinese muziek. Het is zo heerlijk ontspannen. Dit ga ik straks echt missen in Nederland.

 




Na het dansen ga ik drie x per week zwemmen. Toegeven, het gaat niet hard maar zo hou ik het wel 60 banen vol......;-). Ook dit is heel ontspannend.



 

Rond 12:00 ga ik meestal lunchen, heb mijn ontbijt tenslotte al om 6:00 gehad. Ik lunch soms thuis een boterhammetje maar twee x per week ga ik naar mijn favoriete soeprestaurant. Ik hoef niet meer te vertellen wat ik wil hebben, de dame in het restaurant weet precies wat ik wil. Wontonsoep met rundvlees en een flesje water.

 


Soms maak ik een lunchpakketje en ga lekker in de schaduw in het park genieten van de rust en een lekker broodje.  



Inmiddels is het 14:30 en ga ik boodschappen doen voor het avondeten. Ik wandel naar de lokale supermarkt. Een straat vol kleine gezellige winkeltjes  

 

Grote kans dat ik wordt aangesproken voor een praatje via de vertaal app en soms vragen ze of ik op de foto met ze wil. Hier in Yantai zijn buitenlandse mensen nog een bezienswaardigheid. Ik vind het altijd prima.






In het geval dat ik wat meer westerse producten nodig heb ga ik met de bus naar de Metro (soort Makro) of de Aeon (zijn gespecialiseerd in goed vlees en hebben heerlijk sushi). De bus kost hier 1 yuan, ongeveer 14 cent.


 

Supermarkt Aeon.



In Yantai zijn ook grote luxe shopping malls te vinden. Ik kom er niet graag, de winkeltjes in kleine straatjes zijn veel sfeervoller.



Eind van de middag als ik terug van de supermarkt ben ga ik even een aflevering kijken van bijv het perfecte plaatje, ga met mijn foto’s aan de slag, schrijf ik mijn blog of ga ik video bellen met mijn familie/vrienden.


Het is nu voorjaar/zomer. Ik heb een heerlijk strandstoel en geregeld neem ik deze mee naar het strand waar ik dan heerlijk boeken lees via mijn e-reader of naar muziek luister. Daarnaast is geweldig om gewoon om je heen te kijken. De chinezen zijn kleurrijk en allemaal uniek.. Zonnebaden doen ze niet. Ze mijden de zon wat misschien ook wel verstandig is. De vrouwen willen zo wit mogelijk zijn, witte huid staat voor welvaart, je werkt niet op het land.



 


Soms ga ik even rondkijken in het park. Het sociale leven van de Chinees speelt zich voornamelijk buiten af.





Tom is rond 18:00-18:30 weer thuis en gaan we saampjes lekker koken, kletsen we over onze belevenissen van de dag. We doen de afwas (geen vaatwasser -L) en gaan nog een rondje lopen over de boulevard.

 

 

Eens in de drie maanden komen een clubje dames  langs voor een dinertje thuis. Dit zijn vrouwen die ik ken via Tom zijn werk en vriendinnen van een collega van Tom. Heel gezellig altijd! Ik plan dit als Tom voor zijn werk een paar dagen weg is.




En dan is de dag alweer voorbij…. Je leest het …..ik kom tijd te kort :-) en zo woon ik alweer 18 maanden in China. Binnenkort gaan Tom en ik nog een mooie reis maken door west China. Volgens horen en zien moeten de natuurgebieden daar adembenemend mooi zijn. We kijken er zeker naar uit.


Ik verveel me hier niet en het "expat leven" gaat mij uitstekend af. Ik kijk ook uit om weer in Nederland te wonen, dicht bij mijn dierbaren en fijn weer te gaan werken..... Wanneer, dat is nog niet helemaal duidelijk. Ik ben gelukkig heel flexibel en ik zie wel wat er komen gaat.


"Life happens to you when you are busy making other plans"


158 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page